Publikováno

Domácí jablečná přesnídávka – k palačinkám, do dezertů i jen tak na mlsání!

Rádi si dopřejete něco sladkého? Pokud své chutě neudržíte a nebo nechcete udržet na uzdě, zároveň se však snažíte o štíhlou linii, pak by vám neměl ujít tento recept.

Domácí přesnídávka se stane chutnou svačinkou pro celou rodinu, zároveň i zdravou náplní do palačinek a chutnou součástí pečených moučníků. Jde o jedinečnou super zdravou i super rychlou dobrotu, která stojí za vaše vyzkoušení.

Kombinaci jablíček, skořice a vanilky si zamilujete!

  • Bydlení a doplňky
  • Bytový textil
  • Kuchyně a jídelna
  • Prostírání

Přesnídávkou můžete obohatit recept: Jablečné růže z listového těsta

Domácí jablečná přesnídávka

Budete potřebovat: 5 větších jablek (oloupaných, nadrobno nakrájených nebo nastrouhaných na hrubo), 1 citrón, 1 skořicovou kůru, 1 vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt

Postup

1. Pokrájená nebo nastrouhaná jablka dejte do středně velikého hrnce.

2. Zalijte šťávou z citrónu a promíchejte.

3. Přidejte skořicovou kůru a obsah vanilkového lusku (semínka seškrábnete nožem) i lusk samotný. Nebo použijte pár kapek vanilkového extraktu.

4. Duste cca 4 hodiny do úplného rozvaření. Jablečnou směs můžete pro větší hladkost “projet“ mixérem.

5. Plňte za tepla do sklenic a ty zavřené postavte na víčko. Takto nechte vychladnout a poté uchovávejte v chladu a temnu.

Znáte tento recept? Či jeho obměnu? 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *