
Často vás přepadává chuť na sladké, ale kvůli pěkné postavě si mlsání zakazujete? Jahodové plátky vaší váhu neohrozí a ještě si zdravě pochutnáte!
Ovocné plátky jsou pouze z ovoce a medu, tudíž můžete mlsat zdravě i bez výčitek.
Domácí jahodové plátky
Připravte si: 5 hrnků čerstvého ovoce -jahody, maliny apod. (může být rovněž zmrazené nebo polozmrazené), 1-2 plné lžíce medu, pečící papír
- Bydlení a doplňky
- Bytový textil
- Kuchyně a jídelna
- Prostírání
1. Nejdříve si předehřejte troubu na max 100° C, čím nižší teplota bude, tím více vitamínů uchováte.
2. Omyté a očištěné jahody pokrájejte na větší kousky a spolu s medem tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
3. Směs nalijte na plech vyložený pečícím papírem a stěrkou rovnoměrně rozetřete.
4. Dejte do trouby a pozvolna pečte cca 2 -3 hodiny, dokud doba nebude lepit. Poté nechte vychladnout, nařežte si pásky a srolujte.
Uchovávejte v uzavíratelné nádobě nebo sáčku.
Znáte tento recept?
[…] svým přátelům domácí sladkost, která potěší na pohled i na […]