Publikováno

Pampeliškový med vám bude chutnat! Vyzkoušejte jednoduchý recept

Rádi sladíte čaj medem? Používáte med k přípravě domácích sladkostí? Pak jistě oceníte recept na domácí med z pampelišek.

Chcete ušetřit na nákupu drahého medu? Máte rádi domácí výrobu? Pampeliškový med využijete ke slazení čaje, na kašel i pečení.

Skleničku domácího medu můžete rovněž darovat svým přátelům a blízkým. 

  • Bydlení a doplňky
  • Bytový textil
  • Kuchyně a jídelna
  • Prostírání

Pampeliškový med – recept

Na cca 4 skleničky medu si připravte: 300 pampeliškových květů, 1 l vody, 1 kg krystal cukru (může být i zdravější třtinový), 1 citron, 1 pomeranč

Příprava trvá dva dny, je však jednoduchá!

1.Pampeliškové listy sbíráme nejlépe v poledne, kde jsou nejvíce rozvité. Trháme jenom květy. Utržené květy lehce opláchneme.

2.Dáme je do hrnce, přilijeme 1 l vody. Přidáme pokrájený citron a pomeranč a společně vaříme 20 minut.

3. Po uvaření je necháme louhovat 24 hodin.

4. Druhý den pampelišky scedíme přes husté sítko a vmícháme cukr. Pomalu vaříme bez pokličky přibližně hodinku.

Čím déle budeme med vařit, tím se vyvaří více vody a med bude hustší.

Pampeliškový med můžete použít pro domácí jahodové plátky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *